„Nu ti-ai pus inca aparat dentar invizibil?“ Moda care incepe sa prinda contur in Romania!

Pentru toate persoanele care se confrunta cu probleme de aliniere a dintilor, un aparat dentar invizibil reprezinta solutia ideala. Fata de cele clasice, metalice, acesta prezinta avantajul ca indreapta dintii fara sa aduca prejudicii estetice in timp ce este purtat.

Problemele de aliniere sunt de mai multe feluri, insa fiecare dintre ele creeaza in aceleasi timp neplaceri de natura estetica si riscuri pentru starea de sanatate a cavitatii bucale si chiar a intregului organism.

De exemplu, unele persoane se confrunta cu compresia de maxilar, adica cu o inclinare accentuata a dintilor superiori. In alte cazuri, apare fie inghesuirea dentara, adica lipsa de spatiu pentru alinierea unor dinti, fie spatierea dentara, adica un exces de spatiu, care de asemenea duce la alinierea incorecta.

Un aparat dentar invizibil, disponibil si la clinica stomatologica Dental Premier, poate sa trateze cu succes fiecare dintre aceste probleme si multe altele. Iata unele dintre solutiile utilizate cu cel mai mare succes, in prezent!

Cum te ajuta un aparat dentar invizibil lingual?

Caracteristica principala a acestei alternative discrete a aparatelor metalice traditionale consta in faptul ca bracketii cu rol de indreptare nu sunt atasati pe fata, ci pe spatele dintelui, deci sunt ascunsi vederii. Datorita acestui fapt, solutia este preferata de toate persoanele cu o viata sociala activa sau care, indiferent de motiv, nu doresc un tratament care sa iasa in evidenta.

Eficienta dispozitivelor este ridicata atat in cazul adolescentilor, cat si al adultilor, putand sa trateze cu succes inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasa a dintilor. Bracketii utilizati se realizeaza in mod personalizat, prin scanarea dintilor.

aparat dentar invizibil

Avantajele unui aparat dentar invizibil Spark

Spark Clear Aligner reprezinta cea mai noua si avansata tehnologic metoda de indreptare a dintilor din lume. Cei mai buni din domeniul ortodontiei si-au propus ca, prin realizarea acestui tratament, sa rezolve toate nevoile purtatorilor de dispozitive pentru indreptarea dintilor: estetica, eficienta, timp redus de purtare a aparatului, confort si igiena.

Prin intermediul computerizarii si al unui soft bine pus la punct, medicul ortodont poate deplasa fiecare dinte in parte, astfel incat muscatura sa fie una ideala. In acest scop, pacientul trebuie sa poarte saptamanal cate un set de gutiere dentare transparente.

Atunci cand are loc intalnirea cu medicul, pacientii primesc cate 8 pana la 12 seturi de gutiere, astfel incat nu este nevoie de vizite frecvente la cabinet, ceea ce reprezinta un avantaj pentru persoanele care locuiesc in strainatate si pentru cei cu un program neregulat.

Gutierele invizibile Spark sunt realizate dintr-un material cunoscut sub numele de TruGEN, conceput special pentru un grad ridicat de transparenta, dar si de confort si pentru reducerea riscului de patare. Pacientul poate sa stie in permanenta, cu ajutorul unui soft bine pus la punct, ce miscari dentare produce fiecare gutiera si care va fi efectul final.

Progresele medicinii stomatologice au facut posibila si aparitia altor tipuri de aparat dentar invizibil. Prin urmare, indiferent de varsta pe care o ai sau de problema cu care te confrunti, vei putea sa capeti o muscatura corecta si un zambet frumos.
Daca ai probleme si nu ti-ai pus inca un aparat dentar invizibil, fa-o cat mai curand si te vei convinge, la randul tau, de beneficiile pe care le ofera!