Romul, definitia… libertatii, daca il amesteci cu Cola. De ce are atat de mult succes Cuba Libre?

Indiferent de locul sau de contextul in care te afli, exista un cocktail pe care iti va face intotdeauna placere sa il savurezi. Este vorba despre Cuba Libre, o bautura pe cat de simplu de preparat, pe atat de delicioasa!

In continuare, vei descoperi mai multe despre motivele pentru care aceasta combinatie alcoolica este atat de faimoasa!

Cum prepari un Cuba Libre reusit?

Pentru a crea acest cocktail ai nevoie de minimum doua ingrediente si de cel mult patru. Primele doua, esentiale pentru o astfel de reteta, apar si in cealalta denumire utilizata pentru acest cocktail: rom cu Cola. Este recomandata combinarea celor doua in proportie de 2:1.

Iar daca vrei sa pregatesti un cocktail „ca la carte” (sau ca la bar), este recomandat sa decorezi paharul cu o felie sau doua de lime si sa adaugi gheata dupa pofta inimii. Desi poti folosi un shaker si o lingurita de cocktail pentru a prepara bautura denumita dupa tara latino, aceasta poate fi pregatita si in absenta unui astfel de instrument.

Secretul unui Cuba Libre reusit consta in tipul de rom de utilizat. Cu cat calitatea acestuia este mai ridicata, cu atat mai savuros va fi cocktailul! Adeseori obtinuta din trestie de zahar in urma proceselor de fermentare si distilare, aceasta bautura are o concentratie alcoolica mult mai puternica decat cea a vinului.

Cele mai cunoscute branduri de rom, despre care se stie ca pun mare pret pe calitatea produselor oferite sunt Bacardi, Bumbu, Mount Gay, Brugal, Diplomatico, The Duppy Share, Santiago de Cuba, Hell or High Water si multe altele.

Gasesti toate aceste branduri, si multe altele, in cadrul magazinului online BeiCeVrei.ro, unde te vei bucura de reduceri semnificative si livrare rapida oriunde in tara. Nu mai ramane decat sa pregatesti Cola si gheata, iar petrecerea poate incepe!

rom

Scurt istoric al cocktailului Cuba Libre

In general, Cuba Libre reprezinta o combinatie alcoolica asociata cu vremea buna si vacantele, fiind un cocktail ideal pentru a fi savurat pe plaja. Cu toate acestea, il vei gasi in orice bar sau terasa, indiferent de anotimpul sau de locul in care te afli.

Denumirea acestei bauturi este inspirata de strigatul de bucurie al soldatilor cubanezi, rostit in momentul in care au reusit sa isi elibereze tara de ocupatia spaniola. Cu toate acestea, cubanezii exilati se refera la cocktailul pe baza de rom si Cola drept „Mentirita” („minciunica” in spaniola), sugerand faptul ca tara lor nu este libera din cauza regimului lui Fidel Castro.

Un fapt divers pe care foarte putina lume il cunoaste se refera la recordul mondial creat in 2018. In vara acelui an, a fost facut cel mai mare cocktail Cuba Libre din toate timpurile. Acesta avea aproximativ 500 de litri si a presupus utilizarea a peste 200 de litri de Cola, precum si a 108 de sticle din bautura obtinuta din trestie de zahar.

De altfel, cocktailul gigantic a fost preparat in mai putin de ora, aspect care confirma cat de usor este sa obtii o bautura atat de delicioasa! Incearca si tu aceasta reteta chiar la tine acasa si vei descoperi farmecul unei combinatii atat de simple precum Cola cu rom si gheata!