Ce este o lampa de sare?

O lampa de sare sau o veioza sare Himalaya este o lampa taiata dintr-un bloc de cristal de sare. Galbena, portocalie sau rosie, fiecare lampa este unica, deoarece este realizata manual.

  • Pe langa culoarea lor linistitoare, se spune ca lampile cu cristale de sare au beneficii pentru sanatate.
  • In special, se spune ca acestia au o functie de echilibrare intre ionii negativi si cei pozitivi, un echilibru care este subminat in casele noastre din cauza utilizarii pe scara larga a aparatelor electrice.
  • Prezenta numeroasa a aparatelor electrice si poluarea din jur epuizeaza aerul de ioni negativi, care sunt utili pentru bunastarea noastra.
  • Lampa cu cristal de sare emite ioni negativi datorita compozitiei sale de sare. Acest efect este intarit de incalzirea cristalului de sare de catre becul electric. Aceasta actiune restabileste echilibrul dintre ionii negativi si cei pozitivi.
  • Lampile de sare actioneaza de fapt ca ionizatoare. Acestea sunt plasate in apropierea patului, dar si in apropierea unui televizor sau a unui computer pentru a reduce oboseala si poluarea electromagnetica.

Ce este o lampa de piatra de sare?

Desi sunt adesea denumite „lampi de sare de Himalaya”, este important de retinut ca sarea din care sunt facute nu provine adesea din Himalaya. Aceste blocuri de sare pot fi extrase din minele din Polonia sau Pakistan. Fiecare lampa este unica, cu o forma, culoare si intensitate diferite. Blocul este apoi pur si simplu scobit pentru a gazdui un bec. Acesta este apoi fixat pe un suport, de obicei din lemn, si conectat la reteaua electrica. Este recomandabil sa folositi un bec cu consum redus de energie.

Care sunt beneficiile lampilor cu cristale de sare de Himalaya?

Desi sunt sigure, exista putine studii stiintifice care sa sustina efectele reale ale lampilor de sare asupra sanatatii. Pe de alta parte, utilizatorii spun ca acestea au o influenta reala asupra starii lor de stres. In orice caz, se spune ca acestea au un efect ionizant natural. Cristalele de sare emit ioni negativi, un efect care este sporit de caldura generata de bec. Acesti ioni negativi vor contracara apoi ionii pozitivi, prezenti in mod natural in atmosfera din cauza poluarii aerului. Lampa va avea apoi un efect purificator, care va fi si mai puternic daca lampa este lasata aprinsa permanent. Cu toate acestea, trebuie sa aveti grija sa evitati supraincalzirea, chiar si cu un bec cu consum redus de energie.

Lampa de sare, beneficii pentru meditatie?

Lampile de sare sunt un instrument excelent pentru imbunatatirea starii de bine. Acestea emana o lumina placuta, moale, cu o nuanta portocalie linistitoare. In cromoterapie, culoarea portocalie este cunoscuta pentru ca favorizeaza reconectarea intre corp si minte, dar si pentru ca este un aliat impotriva oboselii. Din acest motiv, ele pot fi foarte utile in timpul unei sesiuni de meditatie. Acestea sunt adesea intalnite in practicile de terapie de relaxare sau in centrele de yoga. Desi beneficiile lor pentru sanatate nu au fost dovedite stiintific, ele sunt totusi un atu incontestabil in crearea unui mediu de viata relaxant.