Importanta monitorizarii marcilor inregistrate

marca inregistrata pentru o afacere o garantie pentru faptul ca nimeni altcineva nu mai utilizeaza acea marca pentru a face profit sau pentru a dauna afacerii tale. Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie de un efort constant de monitorizare a cererilor de inregistrare de marci.

Acest lucru se intampla deoarece este OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) nu ofera garantia ca detecteaza inainte de a aproba o cerere de inregistrare de marca, similaritatile acesteia cu o marca deja inregistrata. Pentru a evita astfel de situatii, o cerere de inregistrare de marca trebuie sa astepte doua luni inainte sa primeasca aprobarea, timp in care oricine are dreptul de a contesta aceasta cerere pe baza unor argumente justificabile (similaritati cu alte marci deja inregistrate).

Ceea ce poate face o firma de avocatura este sa monitorizeze intr-o anumita perioada de timp cererile de marci inregistrate de o anumita persoana sa de o anumita societate comerciala, fie cererile de inregistrare de marci dintr-un anumit domeniu. In felul acesta vor putea fi formulate contestatii sau opozitii din timp, astfel incat sa nu existe riscul de a exista doua marci inregistrate identice.

Un alt serviciu juridic este acela prin care firma actioneaza pentru intreruperea si anularea drepturilor asupra unei marci care afecteaza identitatea marci tale inregistrate.

Pentru a evita riscurile la care iti poti supune marca inregistrata, cel mai bine este sa ai in vedere serviciile unei firme de incredere, pe care sa te poti baza pentru rapoartele lunare in care sa fie trecute toate marcile care ar putea sa aiba vreo legatura cu marca ta.

Pentru ca investitia in afacerea ta sa fie una facut corect, pe termen lung si cu maximum de eficienta pentru afacerea ta, cel mai bine este sa faci inca o mica investitie pentru a te asigura ca totul este in regula cu planurile tale pentru afacere, iar competitia sau persoanele care ar incerca sa intreprinda actiuni care sa iti determine businessu-ul sa devina vulnerabil nu ar reusi.