Cum sa iti alegi corect draperiile pentru living?

O draperie aleasa corect, va oferi un aspect frumos incaperii dar va feri si de razele puternice ale soarelui in anotimpul calduros cat si va oferi intimitate caminului. Imediat dupa ce ti-ai cumparat cea mai interesanta mobila living poti trece la alegerea draperiilor care sa se potriveasca cu ea.

Atunci cand alegi draperii pentru casa, este important sa iti cunosti dorintele si nevoile. Pentru a face acest lucru, inainte de a incepe, ia in considerare cantitatea de lumina care intra in camera.

Dupa aceea vei putea evalua intre draperiile de tesatura mai translucide (pentru a permite luminii sa treaca si sa lumineze mediul) sau alte draperii de tesaturi mai grele pentru a acoperi lumina. O a treia optiune este o tesatura care permite sa ai intimitate, dar in acelasi timp sa lasi lumina sa intre.

Dimensiunile camerei vor conditiona, de asemenea, alegerea. Draperiile intunecate sau grele pot face un mediu sa para mai serios sau chiar sa-l micsoreze putin. In general, draperiile luminoase de culori deschise si neutre, cum ar fi albul sau bejul, sunt in voga astazi.

Iata diferitele optiuni in tesaturi, astfel incat sa poti alege in functie de ceea ce doresti si de ceea ce ai nevoie pentru casa ta:

Bumbac – o alegere inspirata

Bumbacul are marele avantaj de a fi o tesatura care se adapteaza la multe spatii si situatii si este de asemenea, foarte rezistent. Poate fi curatat in masina de spalat, este foarte moale la atingere si in ciuda faptului ca are o cadere grea, permite aerului sa circule foarte bine, deoarece este poros, ceva care ajuta la prevenirea aparitiei ciupercilor.

Poliester

Poliesterul este o tesatura din fibra artificiala care se poate conforma diferitelor forme si culori, ceea ce il face o alegere foarte buna daca esti in cautarea draperiilor stampilate.

Cele doua avantaje principale ale draperiilor de poliester 100% sunt pretul si durabilitatea lor accesibile. Multi o considera cea mai dura tesatura. In plus, este usoara si poate fi gasita in orice magazin sau in mediul online.

Recomandarea este sa pui astfel de draperii in locuri precum dormitoare sau camere comune, unde nu sunt usor de patat. Si descurajam utilizarea lor in bucatarie, deoarece este o tesatura foarte inflamabila care preia mirosul foarte repede. In plus, e greu sa scapi de pete.

In

Inul este o tesatura de origine naturala care, pe langa faptul ca este moale atunci cand este atinsa, face ca draperiile sa aiba o”prezenta aparte ” in camera. Sunt draperii care au o cadere excelenta si care merg pe calea elegantului.

Unele dezavantaje ale acestui tip de draperii este ca acestea nu sunt, de obicei, in intregime in pur, deoarece acestea sunt combinate cu poliester si bumbac.Ai grija cand speli aceasta tesatura, deoarece se micsoreaza.

Vascoza

Daca esti in cautarea unui alt tip de tesatura care este accesibil si are optiuni de diferite modele, vascoza este o alegere buna. Aceasta tesatura, compusa din fibra de celuloza, este foarte rezistenta, usoara, permite aerului sa treaca si poate fi spalata in masina de spalat.

In special, vascoza este recomandata pentru camerele fierbinti in care cautarea confortului este pe primul loc.