De ce sa achizitionam o masina noua in loc de una second hand

Se poate intampla oricui mai devreme sau mai tarziu sa aiba nevoie sa schimbe masina. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi vehiculul potrivit pentru tine in functie de buget si de preferinte. Iata de ce sa tii cont in momentul in care cumperi masina.

Masina noua vs. Masina SH?

Masinile noi vin cu cele mai recente caracteristici de siguranta si sunt foarte probabil sa fie fiabile, desi pot avea un pret mai mare si costuri de asigurare mai mari.

Masinile second-hand sunt, in general, mai ieftine, deoarece deprecierea mare a primilor lor ani este deja in urma si este posibil sa nu aveti nevoie de o acoperire de asigurare atat de mare.

Masinile second-hand certificate sunt mai scumpe decat alte masini second hand, dar pot fi in stare aproape noi. Poti vedea masini la Mercedes Benz Certified unde poti cumpara la preturi mici vehicule noi.

Cand decideti intre o masina noua si o masina uzata, luati in considerare costurile continue de intretinere, reparatii, benzina si asigurare.

Avantajele achizitionarii unei masini noi

Nu se poate nega atractivitatea unei masini nou-noute, de la acel miros de masina noua la vopsea stralucitoare, interiorul curat si uitmirea atunci cand prietenii tai o vad pentru prima data. In cultura noastra de consum, o masina noua este un simbol de statut incontestabil care lasa lumea sa stie ca ai sosit (la propriu).  Aliat Auto vine cu cele mai moderne modele de masini.

Fiabilitate si protectie in garantie. Majoritatea masinilor noi au inregistrari bune de fiabilitate si, daca ceva nu merge bine, atunci probabil ca este acoperit de garantia producatorului. Cumpararea unui nou vehicul  inseamna, de asemenea, ca nu aveti nicio ingrijorare cu privire la modul in care a fost tratat vehiculul inainte de a-l cumpara.

Asistenta rutiera gratuita. Multe masini noi vin cu asistenta rutiera . Acest lucru va poate economisi bani pentru tractare si remorcare atunci cand este nevoie.

Cele mai recente caracteristici. Este posibil ca masinile noi sa indeplineasca cele mai recente standarde de eficienta a consumului de combustibil si sa aiba, de asemenea, cele mai recente caracteristici de siguranta.

Oferte de finantare atractive. Multi producatori si dealeri auto ofera programe de finantare cu dobanda scazuta sau fara dobanda daca aveti un credit bun. Acest lucru poate face mai putin costisitoare finantarea unei masini noi decat a uneia uzate.

Asigurati-va ca cautati cele mai bune conditii de imprumut auto pentru a gasi cea mai accesibila optiune pentru finantarea unui vehicul nou.

Cumpararea unei masini noi implica si costuri mai mari. Daca utilizati un imprumut auto pentru a finanta achizitia, atunci cel mai probabil veti imprumuta mai mult decat ati face cu o masina uzata si veti ajunge sa platiti mai multa dobanda in timp.

Masinile noi se depreciaza mai repede decat cele uzate. Un vehicul pierde cea mai mare valoare in primii cativa ani de proprietate – si o mare parte din aceasta in primele cateva secunde de cand ai iesit pe poarta dealerului. Dupa unele estimari, pierderea instantanee poate fi de 20% din valoarea masinii.