Înmormântare sau incinerare

Atunci când o persoană dragă nouă încetează din viață, nu este un moment peste care poți trece cu ușurință. Nu se poate vorbi cu lejeritate despre aceste clipe, dar totuși fac parte din viață. Și, prima decizie pe care trebuie să o iei în acest caz este dacă optezi pentru o înmormântare clasică sau o incinerare.

Ține cont de dorința defunctului

De regulă, unii oameni – în special cei mai în vârstă, sunt mai predispuși la a discuta astfel de aspecte cât sunt încă în viață, și de aceea le aduc la cunoștința celor dragi dacă vor să fie incinerați sau nu, ori preferă o înmormântare clasică. Dacă însă nu cunoști care ar fi ultima dorință a celui care a încetat din viață, rămâne la latitudinea ta să decizi spre care variantă optezi. Oricum ar fi, firma de pompe funebre Bucuresti pentru care ai optat trebuie să fie una profesionistă, care să se descurce cu bine în ambele situații.

Servicii funerare

După cum aminteam mai sus, este important să colaborezi cu o agenție de servicii funerare Bucuresti profesionistă, care îți va oferi mai multe pachete funerare pentru care să optezi. Ce-i drept, majoritatea românilor preferă varianta clasică, a înmormântării, și mult mai puțini sunt cei care optează pentru incinerare.

Ce se întâmplă cu urna

Dacă în cazul înmomântării, majoritatea dintre noi știm la ce să ne așteptăm, cu totul altfel stau lucrurile atunci când vine vorba despre incinerare. Și, printre întrebările legate de acest aspect, este și una care se referă la ce se întâmplă cu urna în care se află cenușa celui decedat. Aici totul este o alegere personală. Sunt unii oameni care duc totuși urna la cimitir și o depun în cavou, dar și persoane care preferă să o păstreze acasă, pentru a-l simți mai aproape pe cel care nu mai este printre noi.

Libertatea de a alege

În străinătate, majoritatea optează pentru incinerare după deces, deoarece este considerate și o variantă mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Apoi, aleg să îmbrăștie cenușa în diverse locuri unde cel care a încetat din viață prefera să meargă, sau o transformă într-o bijuterie pe care o poartă permanent.

Ceea ce vrem să subliniem este că fiecare are libertatea de a alege, dar cel mai important este că, indiferent de decizia luată, sprijinul oferit de o firmă profesionistă de servicii funerare este esențial. Vei găsi pachete de servicii funerare diverse pentru care poți opta și, de asemenea, ei se vor ocupa și de tot ceea ce presupune obținerea actelor și autorizațiilor de care ai nevoie. Discută toate aceste aspecte cu angajații agenției de pompe funebre și vezi care este protocolul strict pe care ei îl urmează în acest sens.