Fii pregatit! Iata ce acte trebuie sa ai la tine cand faci fisa medicala auto!

fisa medicala auto

Visul multor persoane, indiferent de varsta, este sa aiba permisul auto si sa conduca propria masina. Poate ca si tu iti amintesti de perioada in care visai sa strabati tara in lung si in lat alaturi de prieteni sau rude la volanul autoturismului preferat. Daca in sfarsit acel moment se apropie si e pe cale sa ti se indeplineasca visul, nu mai sta pe ganduri si demareaza in forta procedurile legale pentru a obtine fisa medicala auto.

Poate te vei intreba ce este acest document si de ce ai nevoie de el. Ei bine, acest act este prima caramida de la temelia carierei tale in ale soferiei. Fara acesta, nu poti sa iti finalizezi scoala auto si, ca atare, nu poti sa obtii nici permisul mult ravnit. Vestea buna este ca se elibereaza intr-un timp scurt si fara batai de cap.

Daca inainte trebuia sa stai la cozi si sa alergi de la un cabinet la altul, in clinici diferite, pentru a face fisa medicala auto, acum toata procedura este mult mai simpla cu fisamedicala.info. Nu va mai trebui sa suporti situatiile tensionate ce apar pe holurile aglomerate la persoanele dornice sa isi rezolve la timp actele necesare si nici personalul medical recalcitrant.

In prezent, toate investigatiile medicale obligatorii pe care va trebui sa le parcurgi se vor desfasura doar intr-o singura zi, mai exact in aproximativ o ora, in cadrul aceleiasi clinici autorizate in acest sens. Dupa eliberarea rezultatelor, care vor trebui sa te declare apt pentru a conduce automobilul, vei obtine fisa medicala auto.

Formularele tip prevazute de lege, in care sunt specificate evaluarile medicale solicitate, se gasesc la receptia clinicii Standard Med. Aici vei primi cu calm si pe un ton prietenos toate informatiile necesare pentru a avea o experienta cat mai placuta. Tot la receptie va trebui sa pui la dispozitia personalului specializat urmatoarele documente personale, pentru a putea solicita fisa medicala auto:

  • Buletinul sau Cartea de identitate;
  • Fisa de scolarizare – in cazul in care aceasta exista;
  • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca esti inregistrat cu boli cronice in evidenta sa;
  • Daca faci parte din categoria persoanelor cu diabet tip I, vei mai avea nevoie si de scrisoarea medicala de la medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce;
  • Ochelarii de vedere, daca esti purtator ai acestora.

Dupa prezentarea si verificarea acestor documente, vei fi condus spre cabinetele unde va trebui sa fii examinat medical. Astfel, vei vizita pe rand cabinetele de Oftalmologie, ORL, Ortopedie, Medicina interna, Neurologie, Psihiatrie si Pneumologie in situatia in care doresti obtinerea permisului pentru camioane de marfa sau pentru autobuze, adica pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E. Obtinerea Avizului psihologic va fi, de asemenea, necesara in cazul in care urmeaza sa efectuezi scolarizarea auto.

Dupa trecerea cu brio a tuturor acestor investigatii, vei primi fisa medicala auto. Totul in aproximativ o ora! Valabilitatea fisei este de 1 an de la data intocmirii si poate fi utilizata pe intreg teritoriul tarii, indiferent de orasul in care a fost emisa. In curand te vei putea bucura din plin de visul tau de a fi sofer, conducand masina dorita si descoperind lumea.