De ce este importanta religia in scoli inca din clasa a 5-a?

Pentru ca un numar tot mai mare de elevi si de parinti se intreaba de ce este importanta religia in scoala si militeaza pentru eliminarea acestei materii, acest articol isi propune sa explice rolul pe care il are un manual religie clasa 5, precum si toate celelalte. Specialistii spun ca invatarea despre religie este vitala pentru a intelege istoria lumii si pentru a intelege pe deplin mai multe culturi.

Exista multe beneficii pentru a invata despre religie si care nu se refera in mod obligatoriu si neaparat la credinta, dar care au efect inclusiv in alte domenii ale dezvoltarii individului.

Religia imbunatateste dezvoltarea creierului

Un studiu recent a descoperit ca elevii care invata religie sunt mai creativi. A crede in fictiune si a avea o minte creatoare poate fi benefic in dezvoltarea creierului. Inca din manualul de religie clasa 5, elevul invata diverse fabule si pilde si trebuie sa creeze compuneri, sa se puna in diverse situatii si sa ia anumite decizii.

Elevii sunt mai disciplinati

Pentru scolile ingrijorate de disciplinarea copiilor in clasa, religia poate ajuta in acest sens. Forbes a aratat studii despre modul in care religia poate ajuta familiile sa reduca „delincventa juvenila”. Astfel exista mai multe carti religie clasa 5 realizate in functie de nivelul clasei la care materia este predata.

Conform statisticilor, clasele care studiaza religia au rezultate mai bune

Scolile in care este studiata religia au, conform studiilor, rezultate mai bune. Un studiu din 2013 publicat in Peabody Journal of Education a descoperit ca scolile in care se preda religia se descurca mai bine din mai multe motive, cum ar fi sa-si determne elevii sa ia orele mai in serios, dar si prin faptul ca mediul general si moralul pozitiv incurajeaza invatarea mai temeinica.

Religia ii ajuta pe copii sa se dezvolte psihologic

Un expert a spus ca invatarea despre religie este extrem de importanta din punct de vedere psihologic pentru copiii mici. Dr. Erika J. Chopich a scris ca cei mici trebuie sa creada in ceva mai mare pentru a fi motivati sa exceleze.

Religia ii ajuta pe copii sa citeasca mai mult

Sondajele au aratat ca foarte multi elevi nu mai citesc atat cat ar trebui. Orele de religie necesita o cantitate extinsa de lectura. Scripturile, textul biblic si alte forme de lectura spirituala sunt vazute in mod constant la aceste ore si determina elevii sa citeasca mai mult, ceea ce este un lucru pozitiv.

Elevii sunt ajutati sa invete mai mult despre propria persoana

Un studiu din 2013 realizat de Jurnalul IOSR a descoperit ca orele de religie implica o cantitate semnificativa de beneficii, inclusiv faptul ca ii ajuta pe copii sa invete mai mult despre ei insisi si despre modul in care se simt fata de religia din care fac parte. Acest lucru ii ajuta sa treaca de acele intrebari si crize de identitate pentru a se concentra pe alte probleme.

Religia este o materie care ajuta in rezultatele scolare

Religia este o materie la care elevul ia note si de obicei aceste note sunt mari. Chiar daca notele nu conteaza si nu sunt relevante pentru rezultatele unui copil sau despre valoarea cunostintelor acestuia, in realitate, atunci cand elevul trebuie sa intre la liceul dorit sau la facultate mediile sunt cele care departajeaza, iar o medie mare la religie este cea care creste media generala.

Religia poate elimina depresia

Nu este un secret faptul ca adolescentii se lupta adesea cu depresia – si uneori nici macar nu se observa. Insa religia poate sa ajute in acest sens, a mentionat expertul in sociologie Rodney Stark. Intr-un interviu pentru Deseret News, Stark a spus ca religia – si cei cu puternice credinte conservatoare si religioase – sunt mai putin susceptibili sa fie deprimati.

O atitudine sociala mai buna

Conform studiilor elevii care invata religie sunt cei care au o atitudine sociala mai buna si mai empatica. Elevul invata cum sa gestioneze conflicte, cum sa se comporte cu cei din jur, cum sa ii respecte pe cei din jur si cum sa se comporte adecvat in familie sau alaturi de prieteni.

In momentul in care religia este predata corect si cu o abordare moderna, rezultatele nu vor intarzia sa apara in mai multe domenii si pe mai multe planuri.