Cum combatem aparitia gandacului de canalizare in locuinta?

De departe, una dintre probleme cele mai comune in orice gospodarie este cea care vizeaza gandacul de canalizare si prezenta sa in casele noastre. Chiar daca va ocupati de tot ceea ce inseamna procesul de curatenie zilnic, uneori, gandacul de canalizare isi face simtita prezenta chiar si in cele mai curate medii. Totusi, trebuie sa stim ca gandacul de canalizare poate fi exterminat usor, iar asta doar daca avem grija cum anume facem asta. Astfel, impreuna cu echipa DDD – deratizare, dezinfectie, dezinsectie – Pest Control. In ceea ce priveste activitatea firmei Pest Control, aceasta are un portofoliu de clienti multumiti de serviciile noastre de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, Compania DDD Pest Control a trecut printr-o serie de restructurari de-a lungul timpului, insa acum fiind lider de piata in sectorul Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare. Serviciile companiei noastre sunt destinate clientilor din sectorul rezidential si comercial industrial. Prin urmare, cei care apeleaza la serviciile noastre sunt clientii din zone rezidentiale, persoane fizice care ne solicita serviciile pentru a elimina din locuintele acestora daunatorii care le afecteaza activitatea de zi cu zi,  putand dauna foarte grav sanatatii. Pest Control presteaza servicii la cele mai ridicate standarde de calitate si cele mai mici preturi urmatoarele servicii adresate clientilor rezidentiali. Prin intermediul serviciilor noastre ne propunem  sa venim in sprijinul clientilor rezidentiali pentru: deratizare apartamente, case/vile, birouri, curti/gradini. In mod evident, puteti apela la serviciile Pest Control pentru deratizare scoli, sedii comerciale, gradinite, birouri, blocuri, hale, spitale, restaurante, baruri, cinematografe, sali de spectacol, parcuri, gradini publice, spatii verzi, clinici sau cabinete medicale.

Ce trebuie sa stii despre gandacul de canalizare?

Gandacul de canalizare este ovale simplificat, cu spatele neted. De obicei au culoarea negra sau maro, uneori sunt cu modele. Antenele in clopot, scurte, deseori tinute din vedere; palpii (apendicele tactile langa gura) sunt mai lungi, asemanatoare antenelor. Partea inferioara, o coloana vertebrala ascutita curge adesea pe corp, trecand peste torace si peste abdomen. Picioarele posterioare de obicei turtite, cu o franjura de fire de par. Hidrofilele inoata miscandu-si alternativ picioarele si iau aerul de la suprafata cu capul din apa. Larve asemanatoare cu viermele, segmentate, maronii, destul de translucide, cu 6 picioare in partea din fata a corpului. Piesele bucale ciupitoare au „dinti” pe langa varfurile ascutite. De asemenea, acestia inot rapid si bine. Cateva speciile de gandaci de canalizare traiesc pe uscat, dar majoritatea sunt acvatice, preferand apa destul de putin adanca. Adultii pot zbura si uneori ajung in piscine si galeti. De asemenea, sunt atrasi de lumini noaptea. Multe insecte acvatice prind aerul impotriva corpului lor pentru a ramane sub apa mai mult timp. Hidrofilele vin mai intai la suprafata capului si isi folosesc antenele pentru a pompa rapid aerul pe burta. Alte insecte isi scot cozile din apa si trag aer sub aripi ridicandu-le usor.

In ceea ce priveste ciclul de viata al acestor gandaci de canalizare, La fel ca si alti gandaci, gandacii de apa incep viata ca oua, apoi eclozeaza si trec prin mai multe etape larvare, mancand cu foame si mutand pe masura ce cresc. O molta finala ii transforma in adulti cu aripi, maturi sexual, care se imperecheaza si depun oua. Multe specii pot crea un sunet scartait sau ciripit; acest lucru ii poate ajuta sa atraga parteneri.

Prezenta acestor gandaci de canalizare nu doar ca este daunatoare pentru sanatatea celor care locuiesc in acea casa, insa va poate pune intr-o postura destul de dificila in cazul in care aveti musafiri si isi face aparitia vreun astfel de musafir pe langa cosul de gunoi. Evita aparitia gandacului de canalizare impreuna cu Pest Control – servicii complete de deratizare, dezinfectie si dezinsectie.