Ce beneficii poti obtine daca bei ceai de kombucha?

Cu siguranta ai auzit pana acum de kombucha si vrei sa stii mai multe despre acest ceai. Daca esti in cautarea celor mai bune surse, iti recomandam ikombucha, un site de pe care vei putea cumpara produsele premium pentru sanatatea ta. Iata mai multe avantaje sustinute de specialistii care au studiat aceasta ciuperca si beneficiile sale asupra sanatatii:

Kombucha poate reduce inflamatia

Inflamatia cronica este implicata in aproape orice problema de sanatate, inclusiv boli de inima, diabet, artrita, alergii si boli respiratorii, cum ar fi boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), potrivit unui articol din iunie 2019 din StatPearls.

Kombucha nu este o alegere de prima linie pentru tratarea oricarei boli cronice, dar bautura va poate completa dieta sanatoasa, stilul de viata si regimul de medicamente. Acest lucru se datoreaza faptului ca ceaiurile folosite pentru a face kombucha contin polifenoli, care sunt antioxidanti care pot reduce inflamatia din organism, conform  revistei Journal of Chemistry.

Exista, de asemenea, o credinta tot mai mare in comunitatea stiintifica ca consumul de alimente prietenoase cu intestinul poate ajuta la scaderea inflamatiei la nivelul tractului intestinal si, in special, pentru aceasta, kombucha poate fi de ajutor, noteaza o recenzie publicata in februarie 2015 in Microbial Ecology in Health and Disease.

Inflamatia se afla la baza unor afectiuni gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, iar cercetarile sugereaza ca inflamatia de grad scazut ar putea contribui la sindromul intestinului iritabil. Aceasta inflamatie poate fi rezultatul unui dezechilibru dintre bacteriile bune si rele din intestin, cunoscuta sub numele de disbioza intestinala. Ideea este ca atunci cand bacteriile rele le depasesc pe cele bune, acest lucru declanseaza un raspuns al sistemului imunitar, iar acest raspuns este cel care duce la inflamatie.

Poate juca un rol in prevenirea cancerului

Exista, de asemenea, dovezi tot mai mari ca kombucha poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, desi sunt necesare mai multe cercetari. Aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca kombucha are proprietati antioxidante, care ajuta organismul la eliminarea radicalilor liberi si a altor substante nocive care promoveaza cresterea celulelor canceroase.

Un studiu publicat in editia din ianuarie-februarie 2013 a revistei Biomedicine & Preventive Nutrition a constatat ca kombucha inhiba angiogeneza, mai exact dezvoltarea de noi vase de sange.  Studiul a evidentiat ca cancerul de prostata este dependent de angiogeneza, ceea ce inseamna ca celulele noi din sange se pot hrani si pot contribui la cresterea acestor tumori. Prin inhibarea angiogenezei, cercetatorii au ajuns la concluzia ca kombucha ar putea ajuta la scaderea supravietuirii celulelor canceroase de prostata.

In studiul facut de Journal of Nutritional Biochemistry, compusii din Kombucha care pot ajuta la stoparea dezvoltarii cancerului includ polifenoli, acidul gluconic, acidul glucuronic, acidul lactic si vitamina C.

Tinand cont de toate aceste avantaje si beneficii, poti incerca si tu beneficiile kombucha astfel incat sa iti ajuti organismul sa fie mai rezistent in fata atacurilor venite de la radicalii liberi si de la alte substante toxice cu care ai putea intra in contact zi de zi.