Cartonul, o resursa ce nu poate fi ignorata!

De-a lungul timpului, oamenii au inventat tot felul de materiale care s-au dovedit a fi utile nu doar din punct de vedere financiar, dar si din punctul de vedere al durabilitatii, dar si al materialelor de productie.  Cartonul este materialul pe care multi prducatori de alimente si bunuri il adopta, mai ales in transportul marfurilor. Ipack.ro este un producator romanesc de cutii transport din carton si ofera o gama vasta de produse. Este intotdeauna o idee foarte buna pentru producatori si comercianti sa adopte aceste cutii transport mai ales daca au produse precum sticle de vin sau materiale fine.

Aparitia cartonului ondulat a schimbat utilizarea lemnului in productia de ambalaje, desi este inca prezenta in unele elemente si complemente de ambalare.

Aparitia cartonului ondulat la sfarsitul secolului al XIX-lea si popularizarea acestuia in fabricarea ambalajelor, cum ar fi cutiile de carton, la inceputul secolului al XX-lea nu a fost ceva intamplator sau la moda. De fapt, acest material continua sa fie cel mai utilizat in productia de ambalaje si caracteristicile sale fac ca acest material sa fie din ce in ce mai apreciat an de an. Si multe caracteristici il disting de alte materii prime utilizate la fabricarea ambalajelor.

Vom analiza cateva din avantajele utilizarii cartonului comparandu-l cu ambalajele din lemn. Din punct de vedere istoric, acest material a fost asociat cu protectie si rezistenta. De fapt, in primii ani, cutiile de carton au starnit temeri in randul transportatorilor care credeau ca nu vor avea aceeasi forta sa mentina intacte produsele ca si cutiile din lemn.

Cert este ca inovatia aplicata acestei materii prime a facut din ea un material foarte rezistent. Ambalajul laminat din carton cvadruplu, cvintuplu si sextuplu garanteaza o rezistenta foarte mare, putand contine volume mari si poate stivui cateva tone, ceea ce optimizeaza si spatiul de depozitare si transport.

Acest material reduce, de asemenea, greutatea ambalajului, permitand o eficienta mai mare atunci cand transportati sarcini grele. In plus, poate fi servit pliat, reducand spatiul de stocare atunci cand nu este utilizat si necesita o asamblare simpla care poate fi realizata in cateva minute.

In ceea ce priveste siguranta muncii, cutia nu contine elemente periculoase, cum ar fi cioburi sau piese metalice, ceea ce il face mai sigur pentru operatorii care trebuie sa manipuleze ambalajul sau sa-l transporte.

In ceea ce priveste incadrarea sa in transportul de marfuri, cartonul ofera companiilor economii mari in costurile tratamentelor fitosanitare si ignifuge, precum si in timpii de procesare si in obtinerea autorizatiilor. Lemnul poate adaposti bacterii. Ca urmare, ambalarea acestui material trebuie sa fie supusa unor tratamente si controale specifice pentru a intra si a parasi anumite tari, ceea ce determina o intarziere a transportului acestor marfuri.

In cele din urma, ambalajul din carton este rezistent deoarece este un material natural, regenerabil, 100% reciclabil si biodegradabil, promovand astfel economia circulara.

Ipack.ro este un furnizor de incredere pentru multe firme si restaurante, deoarece gama lor de cutii transport sticle sau cutii pizza din carton, fac ca ipack sa fie alegere naturala pentru a reduce costurile de transport si pentru o protectie mai buna a materialelor transportate.