5 idei despre cum poti sa folosesti un ghiveci cat mai creativ

Plantele si florile sunt esentiale pentru a insufleti orice tip de design. Mai ales pe terasa sunt importante deoarece iti pot crea o atmosfera placuta si sa ofere culoare intregului spatiu. Pentru a putea sa te bucuri de cat mai multe plante pe terasa sau balconul tau, vei avea nevoie de ghivece pentru flori care sa valorifice intreg spatiul.

Daca ai o terasa generoasa sau un balcon mai mare si in sezonul cald obisnuiesti sa petreci timpul cu prietenii si familia atunci sigur te intrebi cum ai putea sa asezi fiecare tip de ghiveci flori astfel incat sa optimizezi spatiul si sa il faci sa arate bine. Iata cateva idei care sa te ajute sa amplasezi orice model de ghiveci flori astfel incat spatiul sa fie placut si primitor:

Utilizeaza spatiul pe verticala

Chiar daca balconul sau terasa ta nu au o marime generoasa, tot vei putea sa amplasezi ghivece pentru flori. In acest caz, poti folosi spatiul pe verticala. Achizitioneaza un suport pentru ghivece sau jardiniere care pot sa fie suspendate. Vei obtine un aspect dinamic si de bun gust doar utilizand acest simplu truc.

De asemenea, un suport pentru ghiveci flori poate masca si o zona care nu are un aspect estetic foarte placut. Si, nici ghivecele nu vor trebui sa stea direct pe jos. Mai poti monta si rafturi pe perete si sa amplasezi acolo fiecare ghiveci flori.

Grupeaza ghivecele pentru a obtine un design interesant

Daca pui cate un ghiveci flori in fiecare colt nu va arata spatiul atat de interesant pe cat ti-ai dori. In fiecare colt ales pentru a amplasa ghivece cu plante si flori, alege sa grupezi mai multe ghivece realizate in culori si din materiale diverse. Vei crea astfel, un spatiu interesant si va fi greu sa nu atraga atentia intr-un mod placut.

Nu trebuie sa se asorteze ghivecele neaparat

Un amestec de culori, materiale si stiluri, poate sa se integreze perfect in decorul balconului sau terasei tale. Daca ai mai multe tipuri de plante atunci este pacat sa nu le asezi astfel incat sa creeze un efect placut si atractiv. Daca nici un ghiveci flori nu mai arata atat de bine, atunci poti cumpara un ghiveci flori decorativ pentru fiecare planta in parte. Insa, trebuie sa tii cont ca un ghiveci decorativ nu va tine locul unui ghiveci in toata regula, asadar, nu le vei putea utiliza pentru a replanta florile.

Amesteca mai multe specii de plante in acelasi ghiveci flori

Poti crea un amestec intre ierburi aromatice si florile tale preferate. Astfel, mirosul emanat va fi unul demential si toata lumea se va simti bine pe terasa sau balconul tau. Pune mai multe ghivece de acest tip in diferite zone ale spatiului exterior si vei vedea cat de mult pot contrubui la starea ta de bine.

Amesteca ghivecele de flori cu elemente decorative si lumini

Nu te limita sa folosesti doar ghivece pentru flori atunci cand amenajezi spatiul exterior. Mai sunt si multe alte decoratiuni pentru spatiul exterior care vor arata bine printre ghivece. Adauga felinare in grupurile de ghivece de flori sau jardiniere iar acestea te vor servi eficient in momentul in care se lasa seara si parca ai mai dori sa te bucuri de timpul petrecut afara.

Iluminarea unui spatiu va crea senzatia de confort si vei putea sa prelungesti serile petrecute afara. Acestea sunt doar cateva idei pe care le poti pune in aplicare dar cel mai important este sa fii creativ atunci cand amenajezi spatiul exterior.