Întreținerea utilajelor și echipamentelor agricole

Buna funcționare a utilajelor agricole asigură îndeplinirea sarcinilor zilnice din fermă. Iar pentru ca utilajele și echipamentele din fermă să funcționeze în condiții de siguranță optimă, este nevoie de întreținerea lor amănunțită și de reparații adecvate, astfel încât să puteți preveni eventuale defecțiuni costisitoare. Bugetele din ziua de azi sunt restrânse, așadar, profitați la maximum de ceea ce aveți, prin repararea și întreținerea corectă a utilajelor agricole.

Iată mai jos câteva sfaturi pentru îmbunătățirea performanțelor flotei dvs. și pentru a ajuta la funcționarea acesteia la un nivel de siguranță mai ridicat.

Întreținerea preventivă a utilajelor agricole

Întreținerea regulată a utilajelor și echipamentelor fermei dvs. are efecte foarte însemnate. Uneori, cele mai mici gesturi, care devin în timp obișnuință, ca de exemplu o verificare rapidă înainte de a începe lucrul, vă pot economisi bani, ca să nu mai vorbim de timpul și energia necesare pentru o reparație de mare anvergură. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să depistați din timp probleme mai mici – sau mai mari:

Citiți manualul utilizatorului. Aflați despre cum este construit echipamentul dvs., despre ce acțiuni să întrprindeți și când anume, astfel încât să contribuiți la întreținerea adecvată a acestuia. Puteți afla de aici informații noi, despre care este posibil să nu fiți la curent și care pot schimba modul în care utilizați aceste echipamente, contribuind totodată și la prelungirea duratei de viață a acestora.

Reduceți uzura. Un alt mod de a prelungi durata de viață a flotei este prin atenția și grija deosebită la întreținerea pieselor de schimb, cum ar fi ungerea lanțurilor și cablurilor în conformitate cu recomandările producătorului. Un beneficiu implicit aici este că, dacă mai târziu decideți să vindeți echipamentul, acesta va fi în stare perfectă de funcționare.

Spălați sub presiune după fiecare utilizare. Noroiul acumulat în interiorul sondelor roților nu este doar o simplă mizerie, ci poate crește riscul de rugină și poate eroda stratul de smalț de pe jante. Așadar, petreceți câteva minute în plus pentru a vă curăța tractorul sau echipamentul cu o mașină de spălat sub presiune la sfârșitul fiecărei zile, pentru a vă ajuta să arate frumos și să dureze mai mult.

Comandați la timp piesele de schimb. Dacă știți că anumite piese urmează să fie schimbate în scurt timp, comandați-le acum. Dacă aveți aceste articole la îndemână atunci când aveți nevoie de ele, puteți reduce semnificativ timpul petrecut în așteptarea livrării. De asemenea, nu veți fi reținut de la muncă în cazul în care piesa se strică exact în timpul utilizării echipamentului respectiv. O altă idee bună este să aveți un plan de rezervă pentru închirierea de echipamente, în eventualitatea în care unul din echipamentele dvs. devine inoperabil din cauza reparațiilor.

Întreținerea și reparațiile programate din timp pot salva situația

Succesul afacerii dvs. agricole depinde de fiabilitatea echipamentelor dvs. Prin verificarea perioadică a elementelor cheie de sub capotă și din interiorul acestor echipamente, vă asigurați că toate vor fi pregătite pentru când va fi nevoie de ele. De asemenea, veți fi cu mult mai liniștit știind că echipamentele dvs. funcționează în siguranță, atunci când sunt puse la treabă.

Programați și efectuați verificarea și întreținerea de rutină. Dacă implică intervenția unui mecanic, atunci programați aceste întâlniri din timp. Asigurați-vă că ați lucrat fără a risca să pierdeți o programare dedicată întreținerii – ceea ce poate invalida garanțiile produsului sau alte elemente cheie din contractul de cumpărare.

Tratați-vă tractorul la fel cum vă tratați mașina. Prin simpla deschidere a capotei și verificarea motorului puteți reduce costurile și remedia problemele atunci când acestea sunt în fază incipientă. Furtunurile se vor slăbi și vor apărea fisuri și implicit, scurgeri. Pentru ca echipamentul dvs. să funcționeze fără probleme în viitor, încercați să respectați aceste sfaturi pentru întreținerea tractorului:

  • Verificați tensiunea și amperajul bateriei, căutând semne de coroziune pe stâlpi și cabluri.
  • Inspectați anvelopele, verificați presiunea și asigurați-vă că aveți suficientă bandă de rulare pentru a ieși din noroi, zăpadă sau alte condiții alunecoase.
  • Verificați nivelurile de ulei și alte lichide.
  • Verificați filtrele de aer și înlocuiți-le atunci când nu mai pot fi curățate.
  • Strângeți bine clemele, racordurile și garniturile, în funcție de necesitate.

În doar câțiva pași, ați îmbunătățit șansele de performanță a utilajelor agricole, pentru a vă putea baza pe ele atunci când aveți nevoie.

Pentru mai multe sfaturi despre întreținerea utilajelor agricole sau despre pregătirea acestora pentru iarnă, apelați cu încredere la specialiștii în utilaje agricole din zona Mureș, sau contactați-ne prin formularul de contact de pe site. Vom fi bucuroși să vă căutăm cele mai bune opțiuni de întreținere a utilajelor agricole în Mureș, lăsându-vă timp să vă concentrați asupra muncii de administrare a fermei.