Tipuri de hote pentru bucatarie

Daca iti place sa gatesti si folosesti bucataria foarte des atunci sigur si tu ai nevoie de o hota care sa ajute la eliminarea mirosurilor, a aburului, dar s a altor particule din aer in timp ce gatesti.

Orice bucatarie, fie ea profesionala sau de uz casnic, e bine sa fie dotata cu o hota care permite reimprospatarea aerului astfel incat sa nu ai condens si aburi care in timp deterioreaza mobilierul si contribuie la aparitia mucegaiului. Atunci cand alegi o hota trebuie sa tii cont de dimensiunile aragazului deasupra caruia o montezi, astfel incat sa aiba o dimensiune asemanatoare cu cea a suprafetei unde iti desfasori activitatea.

Capacitatea de absorbire este la fel de relevanta precum dimensiunea deoarece pentru o bucatarie spatioasa ai nevoie de o hota cu putere mai mare de absortie fata de o bucatarie mica unde o hota cu capacitate mai mica poate inlocui aerul chiar si de 10 ori pe ora.

In functie de modul de instalare, pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente ai o gama larga de produse de mai multe tipuri:

Hote incorporabile – Acestea se incastreaza in mobilierul de bucatarie astfel incat sa poata fi mascate usor sau sa nu ocupe spatiu suplimentar in bucatarie. Sunt ideale pentru economisirea spatiului. Poti gasi hote de bucatarie care au elemente telescopice ce se pot intinde atunci cand le utilizezi.

Hote clasice – Sunt acele modele pe care le regasim in majoritatea bucatariilor montate chiar deasupra aragazului, la vedere. Se pot monta atat pe perete cat si pe suprafata suspendate. De regula se utilizeaza in bucatariile de mici dimensiuni datorita capacitatii mici de absortie.

Hote decorative – Hotele de acest tip se pot monta rapid pe perete sau chiar in mijlocul bucatariei datorita design-ului special conceput pentru a da bine in orice decor. Pe langa faptul ca functioneaza la fel de bine ca celelalte tipuri de hote, acestea au si rol decorativ.

Hote semineu – Montajul acestora se face direct pe perete si sunt disponibile in mai multe forme in functie de locul in care doresti sa le montezi.

Ca si mod de functionare, poti gasi pe site-ul celor de la Techstore.ro hote cu evacuare care folosesc un sistem de filtrare cu ajutorul caruia se absorb particulele de grasime si aerul se evacueaza afara folosind un tunel de ventilatie.

De asemenea, mai poti alege modele de hote cu recirculare care nu au nevoie de tunel de ventilatie pana la exterior, folosind un filtru de carbune ce extrage mirosul neplacut inainte de a recircula aerul la interior.