Piatra semiprețioasă Opal și proprietățile sale

Piatra Opal a fost considerată cea mai frumoasă piatră semiprețioasă, pentru că face ea face ca fiecare bijuterie să devină unică prin culorile ei deosebite. Ea are o strălucire care reușește să o depășească pe cea a diamantului. Este piatra potrivită pentru nativii din luna octombrie. Opalul este produsul ploilor sezoniere, după evaporarea apei, rămâne un amestec de apă cu siliciu care se cristalizează în piatră si acesta procedura poartă denumirea de opal. Piatra este provenită din India, ea era denumită upala, care se numește piatră prețioasă. În Grecia era denumită opalios care înseamnă schimbător de culoare. Opalul face parte din acele pietre semiprețioase care sunt de o calitate foarte bună.

Multe culturi i-au atribuit opalului puteri supranaturale. În Roma antică ea se numea opalus pentru că simboliza dragostea și speranța. În Evul Mediu era considerată o piatră a norocului, deoarece ea poseda toate virtuțiile pietrelor prețioase care se apropiau de nuanțele pe care le deținea piatra semiprețioasă Opal. Se credea că opalul cade din  cer atunci când este furtună. În Europa, opalul era considerat simbol al purității, adevărului dar și al speranței. Ea a fost considerată o piatră norocoasă deoarece putea avea mai multe culori.  Bijuteriile cum sunt cercei lungi sau brățările pot avea diferite culori din piatră opal și care cu siguranță vor fi cu adevarat spectaculoși.

Caracteristicile Opalului

Este un mineraloid care are la bază siliciu și apă. În natură, se formează numai la temperaturile scăzute, în fisurile variatelor tipuri de rocă. Cel mai des îl întâlnim în apropierea izvoarelor termale. Piatra semiprețioasa Opal poate conține și 20% apă,  pentru că ea este un gel de siliciu și cu procente de apă, acest procent variază între 3 și 10% de obicei. Opalul nu se poate desface în plăci, el se rupe dacă se aplică forță mecanică. Sistemul de cristalizare este amorf. Opalul deține mai multe nuanțe, este defapt un joc de nuanțe. Aceasta se clasează în două părți: opal prețios și opal comun. Opalul prețios are un joc de culoare deoarece este alcătuit din sfere microscopic. Când undele luminoase se deplasează între sfere, ele se înclină și se despart în culorile spectrale. Opalul deține o mare varietate de culori cum ar fi, alb și verde dar mai este și nonculoarea negru care este de regulă mai rară.

Piatra opal are proprietăți curative asupra bolilor pentru ochi dar și pentru stabilizarea sănătății pielii, părului și a unghiilor. Ajută la echilibrarea retenției de apă din organism. La nivel spiritual îmbunătățește comunicarea spirituală cu Divinitatea. Opalul este talismanul norocos pentru balanță și îi influențează pe cei născuți sub influență numărului 8 și 9.

Opal Negru – aduce noroc, vă conferă mult optimism și dorința de a merge mai departe fără temeri și inhibiții, sporește activitatea sexuală.

Opal Alb – atenuează stresul și întărește voința de a trăi.

Opal Albastru – este perfectă pentru îndeplinirea tuturor dorințelor. Această piatră ne ajută să fim mai spirituali, să încercăm să percepem toate minunile din natură.

Opal Verde –  fortifică sistemul imunitar, consolidează relații și îți schimbă felul de a gândi, îți conferă sens și perspectivă spiritualăvieții cotidiene.

Opal Roz – ajută la echilibrarea energetic a organismului.

Opalul de Foc – este amplificator de energie, ajută în tulburările emoționale și este potrivită pentru a te elibera de tot trecutul apăsător.