De ce sa incerci orele de spinning?

Este rar ca cele doua lumi ale ciclismului indoor sa se ciocneasca: ciclismul indoor si Spinning. Spinning este de fapt o marca inregistrata, care se refera la „produsele si programele unice de fitness oferite de Mad Dogg Athletics, Inc”. John Baudhuin si Jonny „Johnny G” Goldberg au introdus lumea pentru prima data in grupul de ciclism indoor,  cursuri de spin, in 1991. Spinning-ul poate fi descris si ca antrenamente de grup de ciclism indoor, de obicei efectuate intr-un studio mare. Ciclismul in interior , pe de alta parte, este un termen mai general care se refera la mersul pe o bicicleta stationara.

 

Ce este ciclismul indoor?

Ciclismul in interior se refera cel mai adesea la antrenamentul cu bicicleta in interior. Acestea pot fi cu sisteme de antrenare cu actionare directa, antrenare cu roti, role sau chiar una dintre cele mai bune biciclete de exercitii . Cu exceptia celei din urma, puteti sa va detasati bicicleta de suport si sa o plimbati afara. Uneori, va trebui sa inlocuiti roata din spate in cazul suporturilor cu tractiune directa, dar in afara de asta, bicicleta pe care o folositi stationar este aceeasi bicicleta cu care mergi si afara. Poti lua oricand ore de indoor cycling.

Spre deosebire de orele de Spin, ciclismul indoor este mai des o activitate individuala si pentru acasa. De obicei, o zona desemnata cum ar fi garajul sau dormitorul de rezerva, este locul in care veti gasi mii de configuratii de ciclism indoor ale biciclistilor.

 

Ce este Spinning-ul?

Spinning se refera la cursuri de ciclism in studio pe un anumit tip de bicicleta stationara. Aceste biciclete sunt mari si grele, nu sunt menite sa fie mutate din studio sau din pestera durerii de acasa si nu sunt capabile sa circule in aer liber. Cursurile de spinning sau Spin sunt cursuri de exercitii de grup axate pe intervale bazate pe rezistenta, antrenament de ritm cardiac si, uneori, antrenament pentru intregul corp. Instructorul va va conduce prin fiecare interval in timp ce mergeti cu dumneavoastra. Pentru cursuri poti merge la sala de fitness si aerobic Gold Gym.

Cursurile de spin sunt concepute pentru a fi pe cat de motivationale si antrenante, pe atat de eficiente. Desi nu vei avea o harta virtuala sau o mare parte a unui ecran la care sa te uiti, instructorul si colegii tai sunt cei care te vor mentine motivat si sa pedalezi. Veti gasi muzica plina de energie in multe cursuri de Spin si un instructor extrovertit care va ajuta sa va impingeti la limita.

Spinningul este mult mai mult despre interactiunea sociala decat ciclismul indoor, ceea ce este exact ceea ce isi doresc multi biciclisti. Poate fi incredibil de motivant sa ai un grup de oameni in jurul tau in timp ce completati acelasi antrenament Spin. A avea alti oameni la curs si instructorul care te conduce prin toate acestea poate fi atat util, cat si motivant. Si daca asta nu ar fi suficient, muzica de fundal este adesea muzica perfecta pentru ciclism si va mentine energia din camera ridicata, mai ales in cele mai grele intervale.

Sa ai un instructor in persoana este incredibil de valoros, deoarece te poate mentine pe drumul cel bun, motivat si concentrat pe toata durata calatoriei. Cu ciclismul in interior, poate fi usor sa va indepartati sau sa renuntati la jumatatea unui interval. Daca mergi pe cont propriu, nu este nimic in joc.