De ce au nevoie oasele puternice pentru a fi sănătoase?

Sistemul osos este cel care oferă structură corpului uman, fixează mușchii și protejează organele interne, iar atunci când este afectat, chiar și cele mai mici activități zilnice pot deveni un chin pentru că mobilitatea întregului corp depinde de acesta. Așadar, este bine să prevenim degradarea acestuia, cu un complex de vitamine si minerale pentru oase. Citește în continuare și află de ce au nevoie oasele tale și cum să ai grijă de ele.

Minerale și vitamine importante pentru oase

Calciul, după cum bine știm, este unul dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea sistemului osos, 99% din acesta aflându-se în oase și dinți.

Vitamina D ajută la absorbția calciului, dar se regăsește în cantități reduse în alimente, iar cea mai bună sursă a acestei vitamine fiind simpla expunere la soare.

Vitamina K are un rol important în menținerea densității osoase. Aceasta se regăsește în verdețuri și în alimente de proveniență animală.

Borul, fierul, cuprul și zincul au și ele un rol important în dezvoltarea rezistenței osoase, contribuind la sinteza colagenului.

Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a întreg corpului. 66% se află în sistemul osos, iar restul în cel nervos, cel muscular și celulele vii.

Fosforul se regăsește în oase sub formă de fosfat de calciu și este un element indispensabil pentru oase sănătoase.

Importanța colagenului

Colagenul este o proteină regăsită din abundență în organism. Acesta conectează și ține țesuturile și celulele organismului împreună, oferind structură oaselor, tendoanelor, mușchilor, articulațiilor și cartilajului. Practic, este ”lipiciul” care menține forma și structura corpului uman.

Pentru ca oasele să rămână puternice, acestea se dezvoltă în mod continuu, până când ating masa osoasă maximă, în jurul vârstei de 25-30 de ani, iar după această vârstă scade producția de colagen. În continuare oasele își păstrează sănătatea printr-un proces continuu de distrugere și formare, dar după vârsta de 40-50 de ani țesutul osos se regenerează mai greu.

De ce avem nevoie de suplimente pentru oase?

Mineralele și vitaminele se asimilează mai greu, odată cu înaintarea în vârstă, iar cele din alimentația zilnică nu mai fac față pentru păstrarea sănătății organismului. În plus, după 30 de ani scade și nivelul colagenului obținut în mod natural. Prin urmare, după o anumită vârstă, ideal ar fi să ne ajutăm corpul să-și păstreze sănătatea, prin compensarea pierderii nivelului de colagen, vitamine și minerale de care are nevoie.

De câte vitamine avem nevoie?

Un deficit de vitamine și minerale are un efect negativ asupra corpului, dar și prea mult dintr-un anumit component poate face rău. Unele combinații de vitamine și minerale sunt benefice, asigurând o mai bună asimilare, dar sunt și unele combinații care nu duc la rezultate bune. În consecință, pe site-ul nostru vei găsi un complex de vitamine si minerale pentru oase și articulații, în proporții ideale, pentru a-ți putea păstra mobilitatea, indiferent de vârstă.