Cum sa alegeti o banda LED ?

Ce tip de LED ? 12V, 24V sau 230V ? Impermeabil sau nu ? Cum se asambleaza mai multe led-uri  ? Ce putere este necesara in functie de lungime?

Ce banda LED este potrivita pentru mine?

Se ofera mai multe tipuri de benzi exterioare cu LED sau interioare a caror luminozitate si, prin urmare, utilizarea este foarte diferita:

  • Benzi LED 92835

Mai recent, benzile LED 2835 au un randament semnificativ mai mare decat LED-ul 3528 si sunt in proces de inlocuire a acestora pentru acelasi tip de utilizare, si anume afisaje, decoratiuni. Poti cumpara si  benzi led cu telecomanda de la pedavo

  • Benzi LED 5050

Benzile cu LED-uri interioare 5050 sunt cele mai frecvente, deoarece au performante excelente si capacitate de iluminare puternica. Acestea permit o utilizare perfect adaptata in interior pentru a ilumina planurile de lucru, vitrine, mobilier si pot crea o atmosfera decorativa de calitate sau in aer liber pentru gradinile si terasele voastre.  Un LED 5050 are 3 puncte luminoase, ceea ce il face un versatil monocouleur sau multicolor LED. In versiunea multicolora, fiecare dintre cele 3 puncte de lumina LED este asociata cu o culoare primara (rosu, verde si albastru). Moduland aceste 3 puncte luminoase, puteti obtine mii de nuante de culoare pe langa culorile primare. Exista 3 tipuri de panglici multicolore 5050: RGB, RGBW si RGB + alb variabil. Banda LED RGB combina 3 puncte luminoase pentru a face toate culorile, dar nu are un alb real, este un alb foarte rece, prin urmare, albastrui. Pentru a obtine un alb natural real, alegeti o banda LED RGBW care are o parte din fiecare LED dedicat culorii albe. Daca doriti sa variati temperatura de alb (de la alb rece la alb cald) in plus fata de RGB, atunci optati pentru o panglica variabila RGB + alb. In versiunea monocouleur, cele 3 puncte de lumina sunt de aceeasi culoare, ceea ce ofera o iluminare mai puternica pe o culoare decat o banda RGB LED.

Care sunt caracteristicile benzilor LED ?

  • Tipul de LED

Benzile LED folosesc in principal LED 3528, 2835, 5050 sau 5630. Referinta unui LED corespunde efectiv dimensiunilor sale, de exemplu un 3528 este 3,5 mmx2,8 mm. Redarea dintre aceste 4 tipuri de LED-uri este foarte diferita asa cum am vazut anterior. Cel mai versatil LED este 5050.

  • Numarul de LED-uri pe metru

Benzile LED au in esenta 30 sau 60 LED-uri pe metru. Exista mai mult decat LED-uri, dar consumul de energie devine penalizant. Este desigur de preferat sa existe 60 de LED-uri pe metru pentru o putere de lumina / consum electric de compromis mai buna si, mai ales, o mai buna omogenitate a luminii, deoarece cu 30LED / m diferenta dintre LED-uri este foarte mare, iar redarea luminii nu este este estetica.

  • Numarul de lumeni

In trecut, puterea unui bec in wati a fost cuantificata. Cu noile tehnologii cu consum redus si acum LED-uri nu mai inseamna nimic. Lumenul masoara luminozitatea. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat va fi mai buna puterea de lumina. Retineti ca o banda LED RGB nu va furniza acelasi numar de lumeni in functie de culoarea afisata. De asemenea, numarul lumenilor scade rapid pe masura ce se indeparteaza de panglica LED