Motive pentru care masina poate fi tractata

Regula generala este ca un vehicul poate fi remorcat daca acest lucru prezinta un risc sau o afectare a sigurantei publice. Exista mai multe motive pentru care o masina poate fi tractata. Daca se defecteaza sau prezinta un accident si masina nu mai este tehnica , trebuie ridicata de la locul accidentului. Politia poate, de asemenea, remorca vehicule care au trecut ITP , care sunt furate sau care servesc drept dovezi in alt mod . Intra aici tractarioradea24.ro daca vrei sa stii mai multe.

Daca masina se defecteaza, trebuie acordata o mare atentie la cateva lucruri. Exista cateva sftauri pentru o procedura corecta pentru a putea ca soferul sa se protejeze pe el si pe pasagerii sai. Motorul se opreste, o anvelopa explodeaza, cureaua de distributie se rupe, exista multe motive pentru o defectiune a masinii. Si de cele mai multe ori acestea se intampla in momentul nepotrivit. De exemplu pe autostrada. Atunci este timpul ca soferul sa ramana calm– si sa reactioneze corect.

 1. Primul pas este de a porni avertizarea de pericol, Aceasta se aprinde imediat ce este observata defalcarea.
 2. Soferul va incerca sa ajunga intr-o parcare sau intr-o zona de asteptare. Daca acest lucru nu mai este posibil, masina trebuie lasata pe marginea dura a autostrazii sau pe marginea dreapta a benzii.
 3. De indata ce vehiculul s-a oprit, soferul trebuie sa alinieze rotile spre dreapta. In cazul unei coliziuni din spate, aceasta impiedica ca masina sa fie catapultata inapoi pe sosea.
 4. Se vor aprinde luminile de parcare in intuneric.
 5. Se va opri motorul.
 6. Fiecare ocupant al vehiculului trebuie sa poarte o vesta de siguranta ; aceasta este obligatorie doar pentru sofer.
 7. Se vor lasa toti ocupantii sa iasa pe partea pasagerului si in niciun caz nu ii lasa pe banda. Daca exista un caine in masina se va asigura ca acesta se va tine in lesa.
 8. Soferul va merge intr-o zona de asteptare sigura, dar nu va traversa drumul. Pe autostrada va  intra in spatele balustradei.
 9. Daca vehiculul, incarcatura pierduta sau piesele vehiculului pun in pericol traficul, trebuie ca soferul sa sune la politie (112) sau la o firma de tractari auto. In niciun caz nu va trebui ca acesta sa ia singur obiectele de pe strada.
 10. Se va seta triunghiul de avertizare. Un portbagaj deschis avertizeaza si urmatorul trafic.
 11. Se va apela prin telefonul mobil, la o asistenta rutiera. Se va indica numele si prenumele si numarul de membru. Marca, tipul si culoarea vehiculului fac ca masina de tractari sa gaseasca vehiculul mai usor. Se va indica , de asemenea, numarul placutei de inmatriculare si locatia avariei sau a accidentului. Se va asigura ca se indica directia de mers. Referintele la cauza defectiunii sunt de asemenea utile cum ar fi mesajul de eroare de pe afisajul vehiculului sau o descriere a indicatorului sau a lampii de avertizare. Zgomotele, mirosurile sau vibratiile neobisnuite in timpul conducerii sau aburul din compartimentul motor sau evacuare pot indica, de asemenea, cauza defectiunii.
 12. Dupa ce defectiunea a fost rezolvata, se va impacheta din nou triunghiul de avertizare .