Lucruri de stiut inainte de a cumpara ochelari de vedere

Oricine cumpara ochelari ii va folosi ,in fiecare zi, ani la rand. Prin urmare, ar trebui facut tot posibilul pentru a obtine cel mai bun confort vizual.

Planuirea cumpararii primei perechi de ochelari de vedere poate fi putin dificila. Magazin ochelari Iasi este unul dintre cele mai bune magazine de ochelari de vedere din Romania. Ei stiu ce este important in achizitionarea noilor ochelari- si sunt bucurosi sa impartaseasca cele mai bune sfaturi in materie de ochelari de vedere.

Dacă ai nevoie de verificarea dioptriilor, specialistul va evalua performantele tale vizuale cu ajutorul celor mai noi aparate din domeniu. Astfel va stabili cu exactitate dioptriile necesare pentru noii tăi ochelari.

Noile tehnologii duc la o experienta vizuala mai clara si mai contrastanta – atat pe timp de noapte, cat si pe timp de zi.

A vedea nu este acelasi lucru cu a vedea perfect – si depinde in special de modul in care persoana isi desfasoara activitatea zilnica. De exemplu, unele persoane prefera sa citeasca foarte mult din carti, iar altele prefera smartphone-ul. Unele persoane lucreaza foarte mult in fata computerului, altele conduc masina foarte des. Specialistul va putea sa ofere cele mai bune sfaturi posibile, in functie de interpretarea problemelor pacientilor. Acesta poate recomanda ochelari pentru activitati speciale precum condusul, sportul sau locul de munca.

Desigur, fiecare pereche de ochelari este, de asemenea, un accesoriu de moda care modeleaza intregul look. Dar, pe langa aspectele de moda, opticianul va acorda atentie si aspectelor practice – si poate sfatui în vederea alegerii ramelor de ochelari potrivite. De exemplu, pozitia pe urechi este importanta, dar si dimensiunea ramei in raport cu distanta de pe nas. In cazul miopiei, de exemplu, specialistul va sfatui in utilizarea unei rame mai mici, deoarece lentila poate deveni prea groasa la margine. Dimpotriva, daca exista hipermetropie, lentilele de ochelari devin mai groase la centru. Factorul decisiv este: alegerea unei anumite rame, tinand seama de dioptriile și fizionomia purtatorului, poate fi evaluata numai de catre specialist în optica medicala.

În cazul lentilelor de ochelari poți alege intre cele din sticla sau plastic. Dar astazi, aproximativ 95% din toti clientii folosesc lentila din plastic. Ochelarii din plastic sunt veritabili si sunt deosebit de populari datorita rezistentei ridicate la spargere – nu numai in sport, ci si ochelari pentru copii. Comparativ cu lentilele minerale, acestea sunt mai usoare si, chiar si cu tratamente ridicate, semnificativ mai subtiri decat acum cativa ani. Chiar si zgarieturile nu mai sunt o problema pentru ochelarii de vedere cu lentile din plastic.