Frezarea usilor de mobilier

In momentul in care trebuie sa te ocupi de mobilierul din casa ta, uneori este nevoie sa faci mai multe operatiuni pentru reconditionare. Stim cat de mult tii la mobila din casa ta si cat de important este sa ai in locuinta unele dintre cele mai aspectuoase piese de mobilier. De aceea, de foarte multe ori, atunci cand te ocupi de remodelare, renovare si reconditionare, una dintre operatiuni este cea de frezare usi MDF, pentru a lua de pe ele acea folie care a fost aplicata astfel incat sa poti pune alta.

MDF-ul folosit pentru productia de fete de usi si fronturi de sertar are grosimea de 18 mm sau de 22 mm. Grosimea usii sau a fronturilor de sertar din mobila este un criteriu care va finluenta alegerea modului de frezare. Tipul de finisaje asa cum sunt vopsirea sau infolierea si modul in care usile se deschid sau in care sertarele functioneaza sunt criterii in functie de care va trebui sa alegi tipul de frezare a fronturilor. Daca nu stii exact ce trebuie sa faci, cea mai buna optiune pentru tine este aceea de a lucra cu cei de la Nettfront.

De asemenea, va trebui sa tii cont de stilul de mobilier pe care il ai in casa si de paleta de decoruri si de nuante de culoare care sunt criterii foarte importante in selectarea tipurilor de frezare a fronturilor de mobila si a fetelor de sertar.

Dupa grosime si marime urmeaza frezarile. Cele mai simple sunt cele pe cant, care inconjoara rama de la usa cu modelul ales. In prezent sunt 8 tipuri de frezari de cant.

Manerul conteaza si el foarte mult. Frezarile pe cant sunt cele mai bune in acest sens. Ulterior, urmeaza cele cu frezare pe tablie. Frezarea pe talie genereaza automat o rama care va fi folosita in locul manerului.

Frezarea usii poate genera o rama care poate sa fie dreptunghiulara, cu bolta doar in partea superioara sau in oglinda si pe partea inferioara, cu model clasic de tipul mustata sau cu o compozitie geometrica moderna.

Tablia usii poate sa fie pe linie cu rama sau poate sa fie frezata si adancita. De asemenea exista si varianta cu sectiune transversala si in cele din urma putem sa analizam finalul lucrarii. Sectiunea transversala ne indica adancimea frezarii dar si tipul de rama folosita, care de fapt indica stilul usii alese. De exemplu, daca tablia usii iese in evidenta, vom vorbi despr eo usa clasica, iar daca tablia nu se vede atunci usa este moderna.

Daca formatul are in compozitie o tablie, atunci frezarea acesteia genereaza usii o rama, care poate sa fie dreptunghiulara sau cu bolta. Pentru tipurile de frezari ramele pot avea sau nu tablie. Ramele care nu au tablie sunt de obicei folosite cu usile de sticla pe cand ramele fara nu au deloc geam. In cazul usilor care sunt decupate, latimea ramelor poate sa varieze tinand cont de modelul ales. Atunci cand sunt calculate dimensiuni ale sticlei, este recomandat sa utilizezi urmatoarea formula – inaltime x latime – 100mm pentru a fi sigur ca frezezi usa corect.