Cum sa construiesti unghii cu gel acasa?

Unghiile cu gel sunt o modalitate populara de a obtine unghii frumoase, rezistente si cu aspect profesional. Construirea unghiilor cu gel acasa este o optiune convenabila si economica, care poate fi realizata cu putina practica si rabdare. In acest articol, vom prezenta un ghid pas cu pas pentru a te ajuta sa obtii unghii cu gel impecabile chiar la tine acasa. Ti-am pregatit un ghid pentru incepatori unghii cu gel care sa te ajute sa intelegi cum trebuie sa le construiesti acasa.

Materiale necesare:

  • Kit pentru unghii cu gel (gel de baza, gel de constructie, gel de finisare, lampa LED/UV, degresant, buffer, taietor sau foarfeca pentru unghii, pila pentru unghii)
  • Baza de unghii
  • Oja gel colorata (optional)
  • Decoratiuni pentru unghii (optional)

Pregatirea unghiilor

Incepe prin curatarea si pregatirea unghiilor. Asigura-te ca unghiile tale sunt curate si uscate. Taie sau modeleaza unghiile la forma dorita folosind o foarfeca sau pila pentru unghii. Aplica un strat subtire de degresant sau solutie pentru dezinfectarea unghiilor pentru a elimina uleiurile naturale de pe unghii, ceea ce va ajuta gelul sa adere mai bine.

Aplicarea stratului de baza

Daca doresti, poti aplica un strat de baza inainte de gelul de constructie. Acest strat suplimentar ajuta la protejarea unghiilor si poate prelungi durabilitatea manichiurii. Urmeaza instructiunile produsului pentru aplicarea corecta a stratului de baza.

Aplicarea gelului de constructie

Foloseste o pensula speciala pentru gel de constructie si aplica un strat subtire pe unghia naturala. Asigura-te ca acoperi toata suprafata unghiei si formeaza forma dorita. Asigura-te ca nu aplici gel in exces, deoarece acest lucru poate duce la un aspect prea gros sau la formarea de bule de aer. Dupa aplicare, introdu unghia in lampa LED/UV si catalizeaza gelul pentru timpul recomandat de producator.

Construirea unghiilor

Daca doresti sa obtii unghii mai lungi sau cu forme speciale, poti construi unghia folosind gel de constructie suplimentar. Aplica un alt strat subtire de gel de constructie pe varfurile unghiilor si modeleaza-le folosind pensula. Introdu din nou unghiile in lampa LED/UV si catalizeaza gelul.

Aplicarea culorii

Daca vrei unghiile colorate, acum este momentul sa aplici oja gel colorata. Alege nuantele preferate si aplica un strat subtire pe unghii. Asigura-te ca acoperi toata suprafata unghiei si introdu apoi unghiile in lampa LED/UV pentru a fixa culoarea. Poti folosi inclusiv oje semipermanente pentru a colora unghiile.

Aplicarea stratului de top coat

Dupa ce culoarea sau gelul de constructie s-au fixat, aplica un strat de finisare peste unghii pentru a le proteja si pentru a le oferi un aspect lucios si neted. Introdu din nou unghiile in lampa LED/UV si catalizeaza stratul de finisare.

 Curatarea marginilor

Daca ai aplicat gel peste marginile unghiilor, foloseste o pensula cu varf de silicon si solutie pentru curatarea gelului pentru a curata excesul de pe piele sau cuticule.

Decoratiunile

Daca doresti sa adaugi decoratiuni sau sclipici pe unghii, acum este momentul potrivit. Aplica gel de constructie sau strat de baza in zona in care doresti sa aplici decoratiunile si apoi pune-le pe unghii. Fixeaza decoratiunile in gelul umed si catalizeaza unghia complet.