Ce nu stiai despre Craciun?

Aceste curiozitati despre Craciun sunt atat de surprinzatoare incat, fara indoiala, veti dori sa le impartasiti cu altcineva. Craciunul este unul dintre momentele preferate ale anului, poate de aceea in jurul acestei sarbatori sunt generate atat de multe fapte curioase care va vor lasa total surprinsi.

Curiozitati despre Craciun care te vor lasa cu gura deschisa

 1. Oamenii de stiinta norvegieni au stabilit ca nasul rosu de ren al lui Rudolph se datoreaza unei infectii parazitare in sistemul sau respirator.
 2. Germanii au facut primii brazi de Craciun cu pene de gasca vopsite.
 3. Mai mult de 3 miliarde de carduri de Craciun sunt trimise in fiecare an numai in Statele Unite.
 4. Conform datelor analizate de Facebook, cu doua saptamani inainte de Craciun este una dintre cele mai populare momente pentru cupluri sa se desparta.
 5. Cei mai multi dintre renii lui Mos Craciun au nume de sex masculin

 

 1. Papa Iulius I a declarat oficial data de 25 decembrie ca data oficiala a zilei de nastere a lui Hristos in anul 350 d.Hr.
 2. Cel mai inalt brad de Craciun inregistrat in World Records a masurat 221 de picioare si a fost expus in 1950 la Northgate Mall din Seattle, Washington.
 3. Culorile traditionale ale Craciunului sunt rosu, verde si auriu. Verdele reprezinta viata, rosu simbolizeaza sangele lui Hristos, iar aurul simbolizeaza lumina si bogatia.
 4. Oamenii cred ca cea mai mare rata a sinuciderilor are loc de Craciun. Cu toate acestea, aceasta credinta este falsa. Cel mai mare numar de sinucideri au loc in primavara.
 5. Brazii naturali de Craciun cresc de obicei de la 15 ani inainte de a fi vanduti. De aceea, multe persoane au inceput sa cumpere brazi artificiali de pe site-ul Jubi.ro

 

 1. In multe tari ale Europei se credea ca in timpul celor douasprezece zile de Craciun atat spiritele bune, cat si cele rele erau active. Aceste spirite le-au transformat apoi in elfi ai lui Mos Craciun.
 2. In fiecare an exista aproximativ 30.000 de Mosi Craciuni numai in Statele Unite. Acestia sunt instruiti pe tot parcursul anului cu privire la modul de a se comporta cu publicul.
 3. In Bolivia, oamenii aduc cocosii la Liturghia de la miezul noptii, deoarece se crede ca un cocos a fost primul animal care a anuntat nasterea lui Isus.
 4. In Polonia este obisnuit sa decorati bradul de Craciun cu paianjeni si panze de paianjen, deoarece, potrivit credintei populare, un paianjen a purtat o patura pentru Isus.
 5. Popoarele antice, cum ar fi druizii, considera vascul ca fiind sacru, deoarece ramane verde si da roade in timpul iernii. Aceasta planta are o reputatie pentru vindecarea infertilitatii si a bolilor nervoase.
 6. Cuvantul „vasc” provine din cuvantul anglo-saxon „misteltan” care inseamna „ramura mica de gunoi de grajd”, acest lucru se datoreaza faptului ca planta este propagata prin intermediul excrementelor de pasare.
 7. Craciunul are radacinile in sarbatorile pagane precum La Saturnalia (17-23 decembrie) Kalends (1-5 ianuarie) si Deus Sol Invictus sau ziua de nastere a soarelui de neconceput (25 decembrie) Acest lucru s-a intamplat pentru ca biserica a dezaprobat aceste festivitati si a decis sa puna la aceasta data ziua de nastere a lui Hristos.
 8. Mos Craciun se bazeaza pe o persoana reala, Sf. Nicolae de Smirra si Nikolaos de Bari. Acest personaj a trait in secolul al IV-lea in Turcia de astazi. El este, de asemenea, sfantul pirateriei, macelariei, furtului, orfanilor si regalitatii.
 9. In primele ilustratii ale Sfantului Nicolae este vazut ca o persoana aspra, cu o ramura de mesteacan in mana. O imagine foarte diferita de tipul Sfantului Nicolae pe care il cunoastem astazi.
 10. Traditia ciorapilor de Craciun se datoreaza celor trei surori care nu si-au putut permite zestrea si au fost condamnate la o viata de prostitutie. Cu toate acestea, ele au fost salvate pentru ca Sfantul Nicolae din Esmira a alunecat pe cosul de fum si a umplut ciorapii cu monede de aur.