Care este secretul restaurantelor si al hotelurilor de succes? Mai presus de orice altceva, este vorba despre respectul fata de clienti, manifestat nu doar prin atitudinea binevoitoare a angajatilor, ci si prin investitiile facute astfel incat sa asigure un confort desavarsit si cele mai bune experiente.
De exemplu, pentru ca mancarurile servite sa aiba in permanenta un gust si un aspect impecabil, este nevoie de un frigider profesional performant, de ultima generatie, asa cum sunt cele de pe Fresco.ro. In acelasi timp, un antreprenor sau un administrator priceput stie cum sa realizeze investitii eficiente care, in ciuda unui efort initial mai mare, se dovedesc foarte rentabile pe termen lung. Astfel stau lucrurile cu toate aparatele care se incadreaza intr-o clasa energetica superioara si care, datorita acestui fapt, genereaza un consum redus de energie electrica pe intreaga durata a functionarii.
Cum sunt stabilite clasele energetice ale unui frigider profesional?
Eficienta energetica reprezinta un criteriu tot mai important pentru fiecare firma din domeniul HoReCa, de la marile lanturi hoteliere pana la pensiunile din statiunile balneoclimaterice sau la restaurante, baruri ori terase. O alegere inspirata din acest punct de vedere are meritul de a reduce costurile si, in acelasi timp, de a contribui la efortul general pentru protejarea mediului inconjurator.
Pentru a-i ajuta pe consumatorii de energie sa inteleaga caracteristicile echipamentelor electronice pe care le achizitioneaza, Uniunea Europeana a stabilit mai multe clase energetice pentru clasificarea produselor in functie de nivelul de consum. Primele astfel de preocupari au aparut inca din 1996, iar de atunci legile au fost imbunatatite in mod constant.
Clasele energetice ale unui frigider profesional si ale oricarui alt tip de echipament sunt desemnate prin litere care evolueaza de la A la G. Litera A desemneaza cea mai ridicata, iar litera G cea mai scazuta eficienta energetica. Astfel, un produs clasa E, de exemplu, va genera in fiecare an un consum de energie inferior celui al unui produs clasa G.
Modele de frigider profesional din fiecare categorie energetica
Compania germana Virtus Group GmbH a creat un model de dulap frigorific cu o usa si cu capacitatea de 700 de litri, care genereaza temperaturi de refrigerare si apartine clasei energetice E. Temperatura de lucru este cuprinsa intre minus 2 si plus 8 grade Celsius, iar echipamentul functioneaza in cele mai bune conditii la o temperatura ambientala de cel mult 43 de grade Celsius. Este prevazut cu control electronic si cu un sistem automat de dezghetare si evaporare a condensului. Are greutatea neta de 136 de kilograme, latimea de 700 de milimetri, adancimea de 810 milimetri si inaltimea de 2 050 de milimetri.
Aceeasi firma ofera si un frigider profesional de clasa energetica G, cu o usa si capacitatea de 600 de litri, care genereaza temperaturi de congelare cuprinse intre minus 18 si minus 22 de grade Celsius. Este dotat cu control electronic si functie de dezghetare automata. La o greutate de 110 kilograme, are latimea de 710 milimetri, adancimea de 700 de milimetri si inaltimea de 2 030 de milimetri.
Ambele echipamente isi indeplinesc foarte bine sarcina de a pastra alimentele in conditii optime si sunt dotate cu functii avansate. Diferenta consta in clasa energetica, importanta in timp, deoarece genereaza economii de la an la an. Alegeti un frigider profesional cu un randament superior si nu veti regreta niciodata aceasta investitie!