Care sunt beneficiile inotului?

 • Lucreaza intregul corp. Unul dintre cele mai mari beneficii ale inotului este ca antreneaza muschii intregului corp, din cap pana in picioare.
 • Aceasta ne imbunatateste sanatatea. Inotul intareste inima si plamanii.
 • Este potrivit pentru persoanele cu leziuni musculare, artrita si alte afectiuni.
 • Ideal pentru persoanele care sufera de astm, datorita umiditatii mediului.
 • Arde calorii, va modeleaza corpul si va intareste muschii.
 • Imbunatateste somnul si odihna continua, produce o importanta relaxare fizica si emotionala.
 • Imbunatateste starea de spirit si stima de sine, contribuind la eliberarea de endorfine care au ca rezultat sentimentul nostru de fericire.
 • Ajuta la controlul stresului, promoveaza autocontrolul si capacitatea de a lua decizii in momente critice.
 • Ideal pentru toate varstele si pentru toate etapele de invatare.
 • Activitatea sportiva sigura in timpul sarcinii. Nu numai ca este sigur, dar este foarte benefic atat pentru mama, cat si pentru copil. Flotabilitatea apei ajuta la exercitii fizice fara teama de impacturi periculoase.

Cum sa te antrenezi?

De doua-trei ori pe saptamana si in mod constant, e indicat sa mergi la curs de inot. Antrenamentul ar trebui sa inceapa cu un minim de 40 de minute, apoi sa creasca in functie de capacitatea si varsta persoanei. Variati: antrenamentul de inot nu se rezuma doar la diferite stiluri si la o piscina dupa alta.

Arderea grasimilor prin inot – secretul dietei?

Pentru a pierde in greutate, trebuie sa aveti un consum energetic buna, iar pentru a arde grasimile, trebuie sa tineti cont de ritmul cardiac. Activitatea fizica nu te face neaparat sa slabesti. Acest lucru depinde de intensitate. Daca vrei sa urmezi o dieta de slabire, trebuie sa muncesti din greu, sa iti cresti ritmul cardiac pentru a arde grasimile si zaharul.

Frecventa cardiaca trebuie sa fie intre 60 si 70 la suta din frecventa maxima. Desigur, frecventa depinde de fizicul si varsta sportivului. Organismul trebuie sa fie capabil sa apeleze la rezervele de energie pentru a arde masa de grasime. Daca te antrenezi bine, inotul te face sa slabesti in mod corespunzator, dar, asa cum am mentionat, ai nevoie de consecventa; de trei ori pe saptamana pentru un antrenament de o ora este suficient pentru acest scop.

Dar asta nu e tot, pentru ca slabirea presupune si alternarea turelor in ritm alert cu altele in ritm usor. Inotul mareste cheltuielile de energie pe masura ce va antrenati. In timp ce masa de grasime scade, masa musculara creste.

Beneficiile inotului pentru creier

Inotul repara neuronii afectati. Nu este o surpriza faptul ca exercitiile aerobice nu sunt bune doar pentru inima, ci si pentru creier, deoarece imbunatatesc functia cerebrala si ajuta la repararea neuronilor deteriorati. Beneficiile suplimentare includ:

 • Inotul, in special, poate oferi beneficii suplimentare pentru creier la nivel molecular si comportamental, afectand neurotransmitatorii care influenteaza starea de spirit si hormonii care reduc stresul.
 • Unul dintre beneficiile inotului este ca mareste fluxul sanguin, ceea ce, la randul sau, poate contribui la imbunatatirea memoriei, a starii de spirit, a claritatii mentale si a concentrarii.
 • De exemplu, in Grecia si la Roma, inotul facea parte din pregatirea militara si, de asemenea, conferea distinctie sociala in randul restului populatiei. De fapt, acestia au reflectat importanta cunoasterii proprietatilor terapeutice ale apei in hieroglifele lor antice.