Care este vârsta la care îți poți lua permisul de conducere pentru motocicletă

Conform legislației rutiere vârstă minimă pentru a obține permisul moto pentru categoria A este de 24 de ani și de 20 de ani dacă candidatul are o experiență de 2 ani în categoria A2.  Este foarte important să știi ce implică școala și riscurile care există pentru un astfel de permis. Condusul pe motocicletă este frumos dar destul de riscant. Școala de șoferi Brașov te va ajuta să înveți să iei cele mai bune decizii când vei fi în situații extreme. Pentru categoria  A riscurile sunt mult mai mari comparativ cu o altă categorie.

Pentru un motociclist este important atât motocicletă cât și echipamentul. Acesta trebuie să asigure o protecție destul de mare în caz vei cădea de pe motocicletă sau vei avea vreun accident. Echipamentul trebuie să conțină cască și cagulă dacă o suporți. Geacă și armură moto cu protecții pentru coate, pentru spate, mănuși și pantaloni moto pe care să poți pune genunchiere care să îți protejeze cât mai mult genunchii. Nu trebuie să lipsească nici încălțările moto, ele sunt printre cele mai importante, ele îți conferă stabilitate și echilibru. Cei de la școala de șoferi brașov îți asigura echipament pe toată perioada de școlarizare care constă în cască, genunchiere și cotiere. Sunt elementele cele mai importante din echipamentul de protecție moto. Vei avea parte și de o consultanță în alegerea unei motociclete care să se potrivească cu nevoile tale de zi cu zi.

Vârstă minimă pentru obținerea unui permis de conducere

–        Pentru vehiculele pentru categoriile de vehicule AM, A1 este de 16 ani împliniți

–        Pentru categoriile de vehicule A2 este de 18 ani împliniți

–        Persoanele care au o experiență de 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2 pot de la vârstă de 20 de ani. Pentru cei care nu am permis de categoria A2 vor putea să înceapă școală la vârstă de 24 de ani.

Pentru categoria A2 motocicletă are o putere de 35 kw și greutatea nu depășește 0,2 kw/kg. este o motocicletă mult mai slabă comparativ cu categoria A. Categoria A1 cilindrul motorului este de 125 cm3 și cu o putere de 11kw. Categoria A este cea mai puternică, puterea este de peste 15kw și cu triciclu cu motor. Este un risc asumat și o foarte multă adrenalină. Nu oricine poate să obțină o astfel de categorie. Această categorie este pentru persoanele pasionate de viteză.