Care este diferența dintre un serviciu funerar și un serviciu memorial

În zilele noastre, cu termenul „slujbă de pomenire” mai frecvent, suntem deseori întrebați care este diferența dintre o înmormântare și o slujbă de pomenire? O slujbă de înmormântare și o slujbă de pomenire au amândouă același scop – sunt ritualul prin care ne luam la revedere de la fiul nostru iubit plecat. Ambele pot fi atât de lungi sau scurte cât este necesar și se pot concentra pe a fi un tribut și sărbătorirea vieții celui plecat.

Un serviciu funerar

O slujbă de înmormântare are loc în mod obișnuit cu trupul prezentului plecat, în timp ce o slujbă de pomenire are loc fără trupul prezent. O slujbă funerară se poate referi la servicii funerare galati de înmormântare în mormânt sau se poate referi la o slujbă funerară desfășurată într-o capelă atunci când se efectuează ulterior o incinerare. O slujbă funerară se desfășoară cel mai adesea în decurs de o săptămână de la producerea morții.

Un serviciu memorial

O slujbă de pomenire are loc în general la ceva timp după ce a avut loc moartea și dispoziția. Este de obicei un serviciu special pentru a memora viața decedatului. Dacă s-a efectuat o incinerare, de multe ori se desfășoară o slujbă de pomenire pentru a intercala sau împrăștia rămășițele incinerate, în același timp cu celebrarea vieții decedatului. O slujbă de pomenire poate fi, de asemenea, ținută în urma unei slujbe funerare private. Uneori, familia va aranja o slujbă de înmormântare privată a familiei și apoi va ține o slujbă de pomenire la o dată ulterioară, când familia care nu a putut participa la înmormântare se poate aduna. O slujbă de pomenire este adesea ținută atunci când cineva a avut legături speciale cu o comunitate ca ritual pentru a ajuta oamenii să își aducă ultimul omagiu.

Cum să alegeți dacă aveți un serviciu funerar și un serviciu memorial

Cum să alegeți dacă aveți un serviciu funerar și un serviciu memorial

Modul în care decideți să vă amintiți persoana iubită ar trebui să fie o alegere cu totul personală și să respectați dorințele decedatului. Auzim adesea citatul că „înmormântările sunt pentru cei vii”, care desigur sunt. Dar prea des familia este influențată de o slujbă funerară care poate deveni copleșitoare, determinată de preocupările noastre sociale cu ceea ce vor gândi alții.

Industria funerară de astăzi a evoluat la o asemenea scară încât să transforme întregul aspect de „serviciu” al unei înmormântări, în mare măsură un aspect care se află în domeniul lor.

La servicii funerare, am întâlnit familii care au declarat că au aranjat în mare măsură ceea ce a recomandat directorul funerarilor, simțind uneori că au pierdut controlul asupra ritualului. Acesta este motivul pentru care este foarte important să alegeți furnizorul de înmormântare potrivit.