Asemanari si diferente intre rulmentii Koyo si SKF

Rulmentii sunt parti importanti in foarte multe sisteme si structuri si de aceea, atunci cand ai nevoie de cei mai buni rulmenti, iti recomandam sa ii alegi pe cei care provin de la companii de incredere asa cum sunt SKF si Koyo. Indiferent daca vorbim despre rulmenti axiali sau alte tipuri de rulmenti, primul si cel mai important aspect de analizat este calitatea. De aceea, iti prezentam in acest articol diferentele si asemanarile intre SKF si Koyo pentru a putea lua cea mai buna decizie.

Pret

Suedezii produc rulmenti SKF la standarde inalte de calitate insa au cel mai mare pret. Spre deosebire de SKF, Koyo nu are aceeasi calitate insa rulmentii sunt mai ieftini decat SKF, uneori fiind disponibili la jumatate de pret. In ceea ce priveste disponibilitatea in magazine, aceasta este aproape egala pentru ca de obicei comerciantii din acest domeniu aleg ambele variante pentru a oferi mai multe clase de pret cumparatorilor. Calitatea FAG din Germania este aproape similara cu cea SKF, insa pretul este de asemenea mai mic decat cel pentru rulmentii SKF cu aproximativ 10 procente. Asadar cei care cauta rulmenti de calitate medie dar care vor un pret mic, opteaza pentru Koyo in timp ce persoanele care vor calitate la superlativ aleg mereu SKF, intelegand ca un rulment de calitate poate influenta cu mult activitatea lor.

Preturile SKF sunt stabile in timp ce preturile de la Koyo fluctueaza in functie de cursul de schimb valutar. Sunt unele persoane care cred ca SKGF este de calitate stabila si nu ezita sa plateasca preturile mari. De asemenea, Koyo are o performanta a costurilor mai buna si este mai potrivit pentru piata chineza, unde acesti rulmenti sunt foarte apreciati atat datorita calitatii, cat si datorita preturilor accesibile.

Popularitate

SKF si Koyo sunt printre primii trei producatori mondiali de rulmenti. Compania SKF a fost infiintata de mai bine de 100 de ani, in timp ce Koyo este ceva mai recenta si a utilizat la inceput tehnologia de productie SKF. In prezent, centrele de productie SKF se afla in peste 70 de tari si regiuni din intreaga lume si compania a fost mereu in topul producatorilor de rulmenti. Productia unei game complete de rulmenti a facut ca SKF sa obtina popularitatea pe care o cunoastem astazi. De asemenea, standardele de proiectare mecanica ale multor tari se bazeaza pe SKF.

Koyo a fost clasat in top trei producatori din lume datorita fuziunilor facute si datorita achizitiilor din domeniu. Koyo produce la fel ca si SKF o gama completa de rulmenti si se numara pritnre liderii monditali in domeniul cercetarii, dezvoltarii si imbunatatirii performantei existente a rulmentilor.

Tipuri de rulmenti pentru care cele doua companii sunt cunoscute

SKF este cunoscuta pentru rulmentii cu role foarte mari care sunt implicati in sisteme de putere si greutate mare, insa compania produce si rulmenti de mici dimensiuni. Koyo este recunoscuta pentru rulmentii de mare precizie, desi aceasta companie produce si rulmenti cu role mari, in timp ce si SKF produce rulmenti de precizie foarte buni.

Selectarea rulmentilor ar trebui sa se bazeze in primul rand pe calitate, insa diferentele intre cei doi producatori nu sunt extrem de mari. In final, utilizatorii aleg SKF pentru ca au incredere in producator, pentru ca isi doresc cea mai buna calitate si pentru ca au bugetul necesar unei astfel de investitii. Cei care opteaza pentru Koyo sunt cei care accepta produse de o calitate putin mai slaba, mizand pe preturile mici.