Abatitoarele, echipamente HoReCa ideale pentru conservarea alimentelor

echipamente horeca

In industria ospitalitatii, gestionarea si conservarea alimentelor sunt aspecte cruciale pentru garantarea calitatii si sigurantei preparatelor. In acest sens, abatitoarele, cunoscute si sub numele de blast chillere, devin un element esential pentru restaurante, unitati de tip fast food si afaceri din domeniul catering. Acest articol exploreaza beneficiile si importanta respectivelor echipamente HoReCa.

Ce sunt abatitoarele?

Definitie

Abatitoarele sunt echipamente HoReCa special concepute pentru a raci rapid alimentele, reducand temperatura acestora de la niveluri ridicate, cum ar fi 90 de grade Celsius, la temperaturi mult mai scazute, precum 10 grade Celsius sau chiar sub 0 grade Celsius. Principalele lor functii sunt acelea de a preveni cresterea bacteriilor si de a conserva integritatea alimentelor.

Utilizarea in industria HoReCa

In mediul HoReCa, unde timpul si calitatea sunt factori cruciali, abatitoarele devin instrumente indispensabile. Acestea permit bucatarilor sa pregateasca alimentele in avans si sa le raceasca rapid, pentru a le pastra prospetimea si siguranta pana in momentul servirii.

Importanta conservarii alimentelor

Reducerea risipei alimentare

Prin utilizarea acestor blast chillere, restaurantele si alte unitati HoReCa pot reduce semnificativ risipa alimentara. Alimentele care nu sunt consumate pe loc vor fi racite rapid, prelungindu-se astfel termenul lor de valabilitate si pastrandu-se toate calitatile lor (textura, gust, nutrienti etc.).

Optimizarea timpului de servire

Blast chillerele permit bucatarilor sa pregateasca si sa raceasca rapid alimentele, reducand timpul de asteptare pentru clienti. Acest lucru este crucial in industria HoReCa, unde rapiditatea servirii poate influenta experienta si satisfactia clientilor.

Standarde ridicate de igiena si calitate

Respectarea standardelor DSV si HACCP

Un alt avantaj major al acestor echipamente este reprezentat de respectarea stricta a standardelor de igiena si siguranta alimentara, cum ar fi cele impuse de Directia Sanitar Veterinara si HACCP (Sistemul de Analiza a Riscurilor in Punctele Critice de Control). Acest lucru garanteaza ca alimentele sunt pastrate in conditii optime de igiena si siguranta.

Conservarea calitatii alimentelor

Prin racirea rapida a alimentelor, abatitoarele ajuta la mentinerea prospetimii, texturii si gustului acestora. Acest aspect este esential in industria HoReCa, unde calitatea preparatelor este o prioritate.

Varietate de modele disponibile

Oferta Fresco.ro

Fresco Expert, un furnizor profesionist de echipamente HoReCa pentru bucatariile restaurantelor din Romania, ofera o gama variata de blast chillere, fie de racire, fie de congelare usoara (pana la -18 grade Celsius). Acestea sunt disponibile in diferite capacitati, incepand de la modele cu 3 tavi si pana la modele cu 20 de tavi, adaptate nevoilor diferitelor afaceri din industria HoReCa.

Capacitati si functionalitati

Modelele avansate de abatitoare ofera o serie de functionalitati care asigura eficienta si precizia in procesul de racire si conservare a alimentelor. Printre acestea, se numara racirea/congelarea automata, programata sau manuala, dospirea rapida, regenerarea rapida, racirea sous vide, diverse trepte de ventilare, sonda de temperatura cu mai multi senzori etc.

Garantie si asistenta tehnica inclusa

Serviciul Base Care

Toate abatitoarele oferite de Fresco Expert sunt insotite de o garantie inclusa in pret, numita Base Care. Aceasta acopera montajul, 12 luni de piese de schimb si manopera, oferind clientilor siguranta si asistenta necesara in utilizarea si intretinerea echipamentelor HoReCa.

In concluzie, abatitoarele reprezinta solutii eficiente, chiar indispensabile, pentru conservarea alimentelor in industria HoReCa. Prin capacitatea lor de a raci rapid alimentele si de a mentine standarde ridicate de igiena si calitate, aceste echipamente HoReCa au o contributie semnificativa la optimizarea proceselor din bucatarii si la satisfactia clientilor.